Regeringen har lyssnat på bussföretagen

TRANSPORTER. Enligt branschorganisationen Transportföretagen är det orättvist att den nya elbusspremien stänger ute de privata bolagen. Regeringen har nu lyssnat på kritiken.

Miljöminister Karolina Skog (MP) har inlett ett arbete med att se över den nya elbusspremien. Det skriver hon i ett svar på en skriftlig fråga från riksdagsledamoten Lotta Finstorp (M).

Elbusspremien har bara ett halvt år på nacken och den nuvarande konstruktionen innebär att endast regionala kollektivtrafikmyndigheter kan ansöka om premien, inte privata bolag, vilket Lotta Finstorp ifrågasätter. Konstruktionen av premien har kritiserats hårt av Bussföretagen, en del av branschorganisationen Transportföretagen, som anser att regeringens argument att en premie till privata bolag skulle strida mot EU:s statsstödsregler är fel.

Karolina Skog hänvisar i sitt svar till Transportföretagens kritik och att Portugal har fått godkännande från EU-kommissionen för ett upplägg med en elbusspremie till företag som har avtal om trafikplikt.

LÄS OCKSÅ: Branschen tar strid för elbusspremie

 

Forrige artikel C och KD vill ha register över ekoproducenter Næste artikel Längre straff för grova brott