Om Altinget.se

Altinget.se är Altingets allmänpolitiska portal om svensk politik. Portalen och dess nyhetsbrev är gratis. Här finns några av nyheterna från Altingets andra portaler. Men också nyheter inom politik från andra medier och från de politiska partierna. Här hittar du även kalendarium och personnyheter så att du håller dig uppdaterad om vad som är på gång inom politiken.

Altinget.se är vårt skyltfönster för våra nischade bevakningsområden och portaler: Rikspolitik, Arbetsmarknad, Miljö & Energi, Säkerhet, Utbildning, Vård & Hälsa (se menyn till vänster).

Altinget är mötesplatsen för politik och samhällets aktörer som vill påverka politiken. Vi skriver om politiska förslag och reaktioner och konsekvenser på dessa. Vi skriver också om det omvända, krav på åtgärder av politikerna från de som närmast berörs av politiken. Altingets arena för detta är:

  • Nyhetsrapportering, i forma av raka nyhetsartiklar, intervjuer, porträtt, analyser och fördjupningar.
  • Debatter. Är du sakkunnig inom ett politiskt område är du välkommen att bidra med debattartiklar på Altinget.
  • Konferenser. Altinget arrangerar konferenser om högaktuella ämnen.
  • Nätverk. Håll dig uppdaterad under en längre tid och få en kontaktyta med andra som vill påverka politiken inom ett specifikt område.

Altinget.se ingår i AB Altinget Sverige. Systerbolaget i Danmark har bedrivit initierad journalistik om politik i 17 år och är Danmarks största politikredaktionen.

Redaktion finns på Vasagatan i Stockholm, se vidare kontaktinformation.

Prenumerationstjänst och administration finns i Köpenhamn, se vidare kontaktinformation.

Har du nyhetstips eller vill skicka pressmeddelanden till Altinget.se maila oss på red@altinget.se

 

Grundare Rasmus Nielsen om Altinget

Chefredaktör Mattias Croneborg om Altinget