Om  
Mikael Odenberg

Odenberg lämnar KI:s styrelse i vår

I april nästa år löper Mikael Odenbergs mandat som styrelseordförande för Karolinska Institutet ut. Han kommer inte att stå till regeringens förfogande för en ny period, skriver Odenberg själv i ett blogginlägg.

Johanna Alskog

"Med universitetsledning, organisation och strategi på plats är tidpunkten ganska lämplig för ett byte." skriver Mikael Odenberg i blogginlägget där han summerar sina tre år som styrelseordförande för Karolinska Institutet.

Odenberg är nöjd med att ha rott i land tre stora uppgifter under de tre åren: Ny rektor, ny organisation samt Strategi 2030.

De tre stora utmaningarna för den kommande ordföranden att hantera är, enligt Odenberg: Relationerna till Region Stockholm, KI:s stora beroende av externa medel som skapar osäkra anställningsvillkor för forskarna samt en infrastruktur "som på längre sikt ger KI unikt goda förutsättningar men som på kort sikt ställer till med problem och riskerar att tränga ut kärnverksamhet".

Nämnda personer

Mikael Odenberg

Senior rådgivare
Studier vid Handelshögskolan i Stockholm, Reservofficersexamen (1976), Försvarshögskolans chefskurs (Försvarshögskolan1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00