Om  
Eva Lindström

Eva Lindström utsedd till ny svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten

EU:s ministerråd har godkänt Eva Lindström som ny svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten. Detta efter rekommendation från Europaparlamentet. Det är första gången en svensk kvinna utsetts till denna post.

Mattias Croneborg

–  Arbetet att använda våra resurser effektivt och bekämpa bedrägerier måste föras både nationellt och internationellt. Sverige ska vara en aktiv del i EU:s revisionsarbete och det är därför glädjande att en mycket meriterad person med gedigen kompetens inom revision, budget och statsförvaltning utsetts till uppdraget, kommenterar finansminister Magdalena Andersson.

Europeiska revisionsrättens uppdrag är att bidra till att förbättra EU:s ekonomiska förvaltning, främja redovisningsskyldighet och öppenhet och fungera som oberoende väktare av unionsmedborgarnas ekonomiska intressen. Europeiska revisionsrätten består av en ledamot från var och en av de 28 medlemsstaterna i EU.

Eva Lindström tillträder tjänsten den 1 mars 2018. Hennes mandat löper över sex år. Hon ersätter HG Wessberg som varit svensk ledamot sedan 2011.

Eva Lindström är idag statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Hon har tidigare bland annat varit riksrevisor samt budgetchef på finansdepartementet.

Nämnda personer

Eva Lindström

Ledamot i Europeiska revisionsrätten
Fil. kand i nationalekonomi, ekonomisk historia, företagsekonomi och statistik (Stockholms uni., 1983)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00