Om  
Rebecka Fallenkvist

Efter inlägget om Anne Frank – lämnar regionen för SD:s riksdagskansli

Efter ett inlägg där hon kallade Anne Frank för ”kåtheten själv” lämnar Rebecka Fallenkvist sitt förtroendeuppdrag i Region Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet har hon nu fått jobb på partiets ekonomiavdelning.

Axel Hyttnäs Telin

Rebecka Fallenkvist har varit ansiktet utåt för den SD-ägda Youtubekanalen Riks. Efter årets val valdes hon även in som ledamot i Stockholms regionfullmäktige.

För ett par veckor sedan togs hon ur tjänst av både partiet och Riks. Detta efter att ha publicerat en story på Instagram där hon kallade Anne Frank ”sedeslös” och ”kåtheten själv”.

I ett inlägg på Facebook förra veckan skriver Fallenkvist att hon även kliver av sitt uppdrag som ledamot i regionfullmäktige. Det skriver Dagens Samhälle.

Nytt jobb i riksdagen

Profilen hamnade även i rampljuset under valnatten när hon utropade orden ”Helg seger” – vilket många har kopplat till det nazistiska slagordet ”Hell seger”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Fallenkvist nu placerats på SD:s ekonomiavdelning på partiets riksdagskansli.

– Hon är omplacerad och jobbar i riksdagen nu. Hon arbetar under ekonomichefen Lena-Karin Lifvenhjelm, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Enligt källan har det lett till ”enormt dålig stämning” på kansliet.

– Det är enormt dålig stämning, jag vet att kollegor har varit tårögda. Flera av våra judiska företrädare är väldigt upprörda. De har tagit väldigt illa vid sig av ”Helg seger” och det med Anne Frank.

Nämnda personer

Rebecka Fallenkvist

Tidigare programledare Riks

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00