Alrow Media förstärker styrelsen

Som ett led i Alrow Medias fortsatta tillväxt och expansion till nya marknader stärks nu styrelsen med två nya ledamöter.

Den kommande, utvidgade styrelsen för Alrow Media, samlad i
Oslo den 19 september 2022. Från vänster: Styrelseledamot Torben Laustsen,
styrelseledamot Anne Marie Kindberg, ägare och ordförande Rasmus Nielsen och
styrelseledamot Christina Sulebakk.
Den kommande, utvidgade styrelsen för Alrow Media, samlad i Oslo den 19 september 2022. Från vänster: Styrelseledamot Torben Laustsen, styrelseledamot Anne Marie Kindberg, ägare och ordförande Rasmus Nielsen och styrelseledamot Christina Sulebakk.Foto: Anne Elisabeth Næss/Alrow Media Oslo
Redaktionen

Det skandinaviska mediehuset Alrow Media, som står bakom den neutrala politiksajten Altinget i Danmark, Norge och Sverige, den danska publikationen samt tankesmedjan Mandag Morgen, utvidgar sin styrelse med två nordiska företagsledare. 

Christina Sulebakk (45) är nordisk general manager för Warner Bros. Discovery Nordic (med brands som HBO, Discovery, CNN, Eurosport og Cartoon Network) och har en Master i film- och medievetenskap.

Anne Marie Kindberg (41), är kommersiell direktör med nordiskt ansvar i fintech-företaget Lunar. Hon har en Master i statsvetenskap och har under de senaste tre åren dessförinnan varit drifts- och marknadsföringsdirektör på Microsoft i Danmark.

Ett led i expansionen

Förstärkningen av styrelsen sker som ett led i Alrow Medias fortsatta tillväxt och expansion till nya marknader. Betina Hagerup, som bland annat är ny ordförande i danska Statens IT-råd, lämnar styrelsen i samband med detta.

Alrow Medias grundare och ägare, Rasmus Nielsen, kommenterar förändringen:

– Vi är skyldiga Betina Hagerup ett stort tack för hennes tre år i styrelsen. Under denna tid har vi stärkt och utökat ledningen samt ökat resultatet. Vi har sålt de delar av koncernen som inte varit en lönsam kärnverksamhet och därtill fortsatt vår tillväxt, innovation och internationalisering. Allt detta har Betina bidragit väsentligt till, säger Rasmus Nielsen och fortsätter:

– Christina Sulebakk och Anne Marie Kindberg är yngre, ambitiösa företagsledare som redan har lång internationell erfarenhet. Med sin praktiska erfarenhet av marknadsskalning kommer de att hjälpa oss med fortsatt spridning av vårt koncept för nischad mediebevakning.

Konsulten och före detta bankdirektören Torben Laustsen fortsätter i styrelsen.

Den nya styrelsen väljs formellt på bolagsstämman i oktober, men möttes på koncernens nya kontor i Oslo den 19 september. Här introducerades de för ledning och medarbetare på Altinget.no, vars verksamhet och utgivning startar i oktober i år.

Den skandinaviska ledningsgruppen i Alrow Media i juni
2022, fotograferade i Allinge på Bornholm, där det årliga danska Folkemödet
hålls. Första raden från vänster: Ägare och ordförande
Rasmus Nielsen, styrelseledamot Betina Hagerup, koncern-vd Christoph Nørgaard,
strategidirektör Lisbeth Knudsen, chef för Tankesmedjan Mandag Morgen i Danmark
samt för Nätverk och utbildning i Skandinavien Jonas K. Lindholm. 

 Mittenraden: Chefredaktör för veckobrevet Mandat
Morgen i Danmark Tanja Nyrup, chefredaktör för Altinget i Sverige Sanna Rayman,
styrelseledamot Torben Laustsen, ekonomidirektör för koncernen Rune Vinther
Jensen, kommersiell direktör i Sverige Lars Grafström, kommersiell direktör i
Danmark Michael Thomsen. Bakre raden: Chefredaktör för Altinget i Danmark
Jakob Nielsen, chef för medie- och affärsanalys i koncernen Anne Justesen, it-
och utvecklingschef för koncernen Nichlas Brødegaard Resch, kommersiell
direktör i Norge Marius Zachariasen samt chefredaktör i Norge Veslemøy Østrøm
Den skandinaviska ledningsgruppen i Alrow Media i juni 2022, fotograferade i Allinge på Bornholm, där det årliga danska Folkemödet hålls. 
Första raden från vänster: Ägare och ordförande Rasmus Nielsen, styrelseledamot Betina Hagerup, koncern-vd Christoph Nørgaard, strategidirektör Lisbeth Knudsen, chef för Tankesmedjan Mandag Morgen i Danmark samt för Nätverk och utbildning i Skandinavien Jonas K. Lindholm.  
Mittenraden: Chefredaktör för veckobrevet Mandat Morgen i Danmark Tanja Nyrup, chefredaktör för Altinget i Sverige Sanna Rayman, styrelseledamot Torben Laustsen, ekonomidirektör för koncernen Rune Vinther Jensen, kommersiell direktör i Sverige Lars Grafström, kommersiell direktör i Danmark Michael Thomsen.
Bakre raden: Chefredaktör för Altinget i Danmark Jakob Nielsen, chef för medie- och affärsanalys i koncernen Anne Justesen, it- och utvecklingschef för koncernen Nichlas Brødegaard Resch, kommersiell direktör i Norge Marius Zachariasen samt chefredaktör i Norge Veslemøy Østrøm
Foto: Pelle Rink, Alrow Media.
 

Nämnda personer

Rasmus Nielsen

Ägare och styrelseordförande Alrow Media, utgivare och ägare Altinget och Mandag Morgen
Journalistik (Danmarks Journalisthøjskole, 1983)

Betina Hagerup

Tidigare styrelseledamot Alrow Media
Kandidat i företagsekonomi (Copenhagen Business School, 1990)

Anne Marie Kindberg

Tillträdande vd och koncernchef, Alrow Media, avgående kommersiell direktör, Lunar
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00