(L) ligger närmast regeringens miljöpolitik

RIKSDAGEN. Liberalerna är det parti som ligger allra närmast regeringens miljö- och jordbrukspolitik. Det visar Altingets voteringsgranskning.

Johanna AlskogOla Hjalmarsson

Under mandatperioden har Liberalerna gått från att oftast rösta med sina kamrater i Alliansen i miljö- och jordbruksfrågor, till att vara det parti som allra oftast voterar enligt regeringens linje i riksdagen. I åtta av tio fall trycker Liberalerna på samma knapp som Miljöpartiet och Socialdemokraterna när det gäller betänkande från miljö- och jordbruksutskottet. Det visar en genomgång som Altinget har gjort.

Det innebär att Liberalerna till och med röstar oftare med regeringspartierna än vad Vänsterpartiet gör (76 procent).

Under mandatperiodens första två år höll sig Liberalerna mycket närmare de övriga tre allianspartierna. Första året på mandatperioden röstade Liberalerna med regeringen i 66 procent av voteringarna, under andra året i 69 procent av voteringarna.

Övriga allianspartier har istället rört sig åt andra hållet under mandatperioden, och röstar allt mer sällan som Miljöpartiet och Socialdemokraterna vad gäller miljö- och jordbrukspolitiken.

Inte överraskad

Läs om hur Liberalerna kommenterar resultatet på Altinget Miljö & Energi (kräver abonnemang, teckna gratis ej bindande provabonnemang här).

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00