5 december 202309:30 - 12:30
Altinget nätverk: Vinster i välfärden - privat eller offentlig sjukvård i Region Stockholm?

STOCKHOLM. Träff med Altingets hälso- och sjukvårdspolitiska nätverk. Medverkar gör Charlotte Broberg, (M) 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Stockholm, Talla Alkurdi (S) ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Stockholm

Det nya styret i Region Stockholm har tagit initiativ till en "omställningsplan" för att granska och utvärdera kostnaderna och användningen av pengarna för vårdvalen. Syftet med planen är att ta itu med eventuella hälsoklyftor i länet och att hantera kostnadsutvecklingen för vårdvalen. I planen kommer man att se över vilka vårdval som inte fungerar, och vilka som eventuellt ska avskaffas.

En potentiellt omvälvande förändring kan vara på väg att ske inom regionens vårdsystem, vilket kan ha en betydande inverkan på många aktörer. En sådan förändring kommer att medföra en mängd frågor som behöver besvaras. Till exempel, vem kommer att ta hand om patienterna som idag vänder sig till privata vårdgivare? Dessutom, hur kommer denna förändring att påverka regionens vårdgivare och deras arbete?


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00