Västernorrland tvekar om vinstbegränsning

VINSTER. Landstinget Västernorrlands försök att komma före regeringen och utredaren Ilmar Reepalu med vinstbegränsning i välfärden tycks ha tappat farten. Men landstingsstyrelsens ordförande Erik Lövgren (S) har ännu inte gett upp hoppet om ett beslut före sommaren.

Regeringens välfärdsutredare Ilmar Reepalu ska presentera sitt förslag till vinstbegränsningar i välfärden för regeringen i november i år. Västernorrlands landstings ursprungliga plan var att införa vinstbegränsning i primärvården redan i år.
Regeringens välfärdsutredare Ilmar Reepalu ska presentera sitt förslag till vinstbegränsningar i välfärden för regeringen i november i år. Västernorrlands landstings ursprungliga plan var att införa vinstbegränsning i primärvården redan i år.Foto: Foto: Socialdemokraterna
Johanna Alskog

Men jag tror ändå det måste till enskilda landsting som går mot iskanten, för att se vad man kan och får göra.

Vänsterpartiets Lars-Gunnar Hultin

Den rödgröna majoriteten i Västernorrlands landsting avsåg inte att invänta Välfärdsutredningens resultat i november 2016 om vinstbegränsningar i välfärden. Landstinget i norr valde i stället att spänna bågen och sikta

Dokumentation

Läs tidigare artikel på Altinget om Västernorrland landsting och vinstbegränsningar i vårdvalet

Tjuvstart på vinstbegränsning lockar landsting

Västernorrlands landsting planerar att redan nästa år införa vinstbegränsningar i vårdvalet och tänker därmed inte vänta in den statliga utredningen om vinster i välfärden. Flera andra landsting ställer sig positiva till Västernorrlands beslut.


Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00