S: Sjukvården viktigaste HBTQ-frågan i valet

HBTQ. Sjukvården är den viktigaste HBTQ-frågan inför valet. Det sade socialminister Annika Strandhäll (S) när hon presenterade Socialdemokraternas nya HBTQ+-program.

I samband med Stockholm Pride presenterade Socialdemokraterna ett politiskt program som endast fokuserar på personer som identifierar sig med begreppet HBTQ+. Programmet rör de flesta politikområden där alltifrån rättsväsendet till skolan ska arbeta med inkludering och ökad kunskap om HBTQ+. Socialminister Annika Strandhäll (S) pekade på att sjukvården för HBTQ+personer är den viktigaste frågan i programmet inför valet. 

– Som socialminister finns det mycket att göra inom sjukvården på det här området. Vi behöver ha en högre kompetens när det gäller bemötande och HBTQ-människors situation, säger Strandhäll till Altinget.

Inom skolan vill Socialdemokraterna att hela utbildningssystemet ska ha kunskaper om HBTQ+frågorna och att elevhälsan ska jobba förebyggande mot psykisk ohälsa. Något som denna grupp är överrepresenterad inom. Skolverket kan komma att få ett regeringsuppdrag för att införliva dessa mål ute i skolorna. 

Login