Digitala ANDTS-projekt ska förbättra folkhälsan

Med anledning av coronapandemin och på uppdrag av regeringen fördelar nu Folkhälsomyndigheten projektbidrag till uppföljning av digitalt, förbyggande arbete med ANDTS-problematik (alkohol, narkotika, doping, tobak och spel).

Folkhälsomyndigheten vill följa upp den ANDTS-vård som blivit digital under coronapandemin, och se hur väl den fungerat.
Folkhälsomyndigheten vill följa upp den ANDTS-vård som blivit digital under coronapandemin, och se hur väl den fungerat.Foto: Janerik Henriksson/TT
Marie Lundahl

Folkhälsomyndigheten fördelar just nu projektpengar till organisationer och aktörer som vill arbeta med digitala, förebyggande ANDTS-projekt (alkohol, narkotika, doping, tobak och spel).

Myndigheten framhåller att konsekvenserna av att många folkhälsoinsatser under coronapandemin ställts om till digitala alternativ behöver följas upp, utmaningar såväl som positiv utveckling.

Myndigheten ska fördela pengarna på till lokala och regionala utvecklingsprojekt som jobbar med uppföljning av digitala ANDT-förebyggande arbetssätt.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00