De kan bli Region Blekinges nya sjukvårdsdirektör

Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth fick i maj förra året avgå från sin post. Nu står det klart vilka två som kan efterträda Almroth. 

Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör för kirurgisk vård i Region Jönköpings län, och Karin Hesselgard, tidigare sjuksköterska och som i dag driver sitt eget företag med fokus på chefsstöd, är de två personer som kan bli Region Blekinges nya sjukvårdsdirektör. 

Ivarsson är utbildad läkare och har tidigare även varit chef för närsjukvården inom Region Halland. Han har också varit verksamhetschef på Helsingborgs sjukhus, ambulansöverläkare med huvudansvar för trauma inom Region Skåne och divisionschef för specialiserad närsjukvård i Skånevård Sund.

Hesselgard, som är sjuksköterska i grunden, har senare specialiserat sig inom arbetsmiljö och projektledning. Hon har tidigare bland annat varit divisionschef inom Region Skåne. 

Region Blekinge har ännu inte sagt ett specifikt datum för tillsättningen av den nya sjukvårdsdirektören. Det kommer att bestämmas efter överenskommelse. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00