Två nya ledamöter i Swedish edtech industrys styrelse

Branschföreningens drygt 100 medlemsföretag har valt en ny styrelse. Tre ledamöter lämnade sina styrelseuppdrag och två nya ledamöter valdes in.

Swedish edtech industry är branschorganisation för drygt 100 företag inom edtech-sektorn. Föreningen grundades för sex år sedan och ser en stadig tillväxt av nya bolag. På föreningens årsmöte den 30 april tackades tre ledamöter av efter tre år i styrelsen: Hernan Ruiz (Schoolsoft), Anna Kraft (Lexplore) och Sara Zetterberg (Haldor).

Två nya ledamöter valdes in i styrelsen: Marcus Dahlman och Andreas Eng. Marcus Dahlman är vd på Digiexam, ett företag som levererar en digital provplattform. Andreas Eng har grundat företaget Eventful och har arbetat med lösningar för att integrera digitala system i svenska skola.

– Vi vet att vårt arbete är viktigt för att vi ska kunna ta vara på digitaliseringens möjligheter för det livslånga lärandet och tillsammans med utbildningssektorn verka för förnyelse och utveckling för mesta möjliga nytta och värde, säger styrelseordförande Örjan Johansson i ett pressmeddelande.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00