Hon blir ny ledamot i läsrådet

Ulrika Caperius är förläggare på Bonnier Carlsen och ansvar för Bonnierförlagens läsfrämjande arbete. Nu tar hon plats i läsrådet och blir den första att representera bok- och förlagsbranschen.

Ulrika Caperius är den första från bok- och förlagsbranschen som blir invald i läsrådet. 
Ulrika Caperius är den första från bok- och förlagsbranschen som blir invald i läsrådet. Foto: Caroline Andersson Renaud

2021 inrättades läsrådet av regeringen. Läsrådet verkar under Kulturrådet och fokuserar på läsfrämjande insatser för barn och unga. Ledamöterna har främst kommit från forskar- och skolvärlden. Nu har den första personen från bok- och förlagsbranschen blivit invald – Ulrika Caperius, förläggare på Bonnier Carlsen och ansvarig för det läsfrämjande arbete som Bonnierförlagen bedriver.

– Många fina läsfrämjande initiativ görs redan, men om vi ska nå vårt gemensamma mål att stärka läsningen måste vi samverka ännu mer. Jag är mycket glad över möjligheten till de diskussionerna i ett läsråd som samlar krafter och perspektiv från olika håll i samhället, säger Ulrika Caperius i ett pressmeddelande.

Läsrådet vill uppmuntra samarbete mellan kultur, skola, civilsamhälle, folkbildning, bokbransch och näringsliv. Från Bonnierförlagens håll är man glada över att en förlagsrepresentant nu tar plats i läsrådet.

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00