Vill du jobba med några av världens mest hotade djur och deras livsmiljöer? WWF Sverige söker nu en programsamordnare till vårt internationella artarbete
WWF Sverige söker en programsamordnare till vårt internationella artarbete Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att skydda de mest hotade och unika arterna och livsmiljöerna på planeten och för att mänskligheten ska fördela jordens resurser rättvist och använda dem på ett hållbart sätt. För att nå våra mål jobbar vi såväl på politisk nivå som ute i fält och i tätt samarbete med civilsamhälle, företag och städer runt om i världen. WWF finns i över 100 länder, har fler än sex miljoner supportar och driver tusentals projekt inom allt från skydd av värdefulla naturområden till klimatsmarta energilösningar.

Populationerna av vilda ryggradsdjur har minskat med nästa 70 procent sedan 1970-talet. Lyckas vi skydda våra prioriterade arter och deras livsmiljöer så bevarar vi också den biologiska mångfalden och ekosystemen. WWF Sveriges prioriterade landlevande artgrupper är de stora kattdjuren, elefanter, noshörningar, människoapor, björnar, och stora svenska rovdjur. Målet med arbetet är att bidra till livskraftiga populationer för de prioriterade arterna. Vi arbetar med allt ifrån att skapa/skydda/och utveckla stora naturvårdslandskap till specifika artprojekt och att minska konflikter mellan människor och vilt. Detta sker alltid i nära samverkan med de lokalsamhällen som finns i projektområdena. WWF Sverige söker nu en programsamordnare med god kunskap om biologisk mångfald och erfarenhet av arbete i de prioriterade geografierna, som förstärkning till vårt internationella artarbete. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:
 • Bidra till att genomföra Världsnaturfonden WWFs artstrategi med fokus på bevarande av WWFs prioriterade arter och deras livsmiljöer genom ett inkluderande arbetssätt.
 • Handlägga och utveckla insatser inom WWF Sveriges internationella artarbete, såsom att ansvara för uppföljning av tekniska och finansiella rapporter, ha dialog och samverkan med WWF-kontor i andra länder.
 • Hålla en löpande dialog om insatsutvecklingen och regelbundet följa upp och säkra utvärdering av insatser.
 • Bidra till att sprida erfarenheter och kunskap som genereras inom insatserna såväl externt som internt.
 • Samverkan med kollegor på den egna avdelningen, avdelningsövergripande, arbetsgrupper, och kollegor i det internationella WWF-nätverket, samt vid behov representera WWF i externa forum.
 • Bidra till att utveckla partnerskap, ansökningar och långsiktig finansiering för WWFs artprogram.
 • Bedriva omvärldsbevakning inom ansvarsområdet.
 • Bistå kring andra strategiskt viktiga frågor på avdelningen vid behov.
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 • Akademisk examen med relevans för tjänsten.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom bevarandearbete med fokus på arter och deras livsmiljöer.
 • Utmärkt förmåga och intresse att handlägga, analysera, samordna och koordinera artprojekt.
 • Mycket god administrativ förmåga och erfarenhet av projekthandläggning
 • Fälterfarenhet från länder i syd och meriterande med erfarenhet av arbete i Afrika och/eller Asien.
 • Bred artkunskap med fokus på större däggdjur är meriterande liksom intresse för ett inkluderande arbetssätt med lokala aktörer.
 • God förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp.
 • God kommunikativ förmåga både i skrift och tal.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande.
Som person är du en engagerande, analytisk, noggrann, kommunikativ, lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team och i nätverk. Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP 1-planen. Världsnaturfonden WWF arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Omfattning: Heltid Varaktighet: Tills vidare Tillträde: Snarast Stationeringsort: Stockholm, Ulriksdals slott Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 28/04-2023. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Har du frågor om tjänsten ? Kontakta: Peter Westman tf. Avdelningschef Skog & Arter eller Linda Berglund Bitr. Avdelningschef via WWFs växel 08-624 74 00 eller per mail peter.westman@wwf.se/linda.berglund@wwf.se

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00