Tidigare minister ordförande för Wateraid

FORSKNING. Den tidigare högskole- och forskningsministern Tobias Krantz tar över som ordförande i biståndsorganisationen WaterAid Sverige. I det uppdraget hoppas Krantz kunna dra nytta av sina kunskaper från forskning- och utbildningssektorn.

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för att människor världen över ska få tillgång till rent vatten och sanitet. WaterAid Sveriges nye ordförande Tobias Krantz har en bakgrund som akademiker, var högskole- och forskningsminister 2009-2010 och är sedan 2011 chef för utbildning, forskning och innovation vid Svenskt Näringsliv. Den mixen av erfarenhet hoppas han kunna dra nytta av i sitt nya förtroendeuppdrag.

– Politiken för att det behövs påverkansarbete för att få upp frågan om rent vatten och sanitet på dagordningen. Akademin för att det hänger samman med människors utvecklingsmöjligheter, utbildning och kunskap. Och näringslivet därför att det är otroligt viktigt för tillväxten i världen och jag tror att näringslivet både kan och vill göra mer i frågor om rent vatten och sanitet, säger han till Altinget.

Styrelsen i WaterAid Sverige arbetar ideellt och Tobias Krantz fortsätter sitt arbete för Svenskt Näringsliv och har i den rollen kommenterat den senaste forskningspropositionen, kunskap i samverkan, för Altinget.

Login