Mer pengar för att hjälpa unga hbtq-personer

UTBILDNING. Regeringen har beslutat att fördela 1,1 miljoner kronor extra till den pågående utbildningssatsningen för att inkludera unga hbtq-personer i skolan.

Regeringens beslut innebär en förstärkning med 1,1 miljoner kronor under 2015, till totalt 3,1 miljoner kronor, för utbildning och för spridning av materialet.

Psykisk ohälsa är vanligt bland unga hbtq-personer. Kränkande bemötande, trakasserier, diskriminering, hot och våld är de troligaste orsakerna, enligt regeringen.

Bakgrunden till utbildningssatsningen är ett uppdrag till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) att i samråd med Skolverket ”genomföra insatser för att skapa en öppen och inkluderande miljö i skolan för unga hbtq-personer”.

Under 2014 utvecklade MUCF utifrån uppdraget det normkritiska stödmaterialet ”Öppna skolan!” ­Det handlar om normer och inkludering och riktar sig till skolpersonal i årskurs 7-9 och gymnasiet.

Forrige artikel Oppositionen säger nej till obligatoriskt gymnasium Næste artikel Ingen fortbildning för att införa 10-årig skola