Han tar över efter Demirok i utskottet: ”Skolan är ett fokusområde för oss”

Niels Paarup-Petersen tar över Muharrem Demiroks plats i utbildningsutskottet. ”Jag är väldigt glad över att vår nya partiledare varit tydlig med att skolan är ett fokusområde för oss”, säger han till Altinget. 

”Centerpartiet har ett utvecklingsarbete nu om hur får vi till den nödvändiga insyn i skolan som behövs”, menar Niels Paarup-Petersen som själv förordat offentlighetsprincipen för friskolor. 
”Centerpartiet har ett utvecklingsarbete nu om hur får vi till den nödvändiga insyn i skolan som behövs”, menar Niels Paarup-Petersen som själv förordat offentlighetsprincipen för friskolor. Foto: Johan Nilsson/TT
Rebecka PrahlMiranda Olsson

När Muharrem Demirok valdes till Centerpartiets nya partiledare lämnade han sin plats i utbildningsutskottet och posten som utbildningspolitisk talesperson. Nu är det klart att det blir Niels Paarup-Petersen som tar över. 

– Det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vår nya partiledare varit tydlig med att skolan är ett fokusområde för oss. Jag har sett hur många barn som slås ut. Vi behöver jobba för att alla barn ska klara skolan och säkra att alla barn når sin potential, säger han till Altinget.

Paarup-Petersen är partiets talesperson i cybersäkerhets- och digitaliseringsfrågor, ett uppdrag han fortsatt kommer behålla. 

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00