Ett händelserikt år i politiken – även utan pandemin

KRÖNIKA. Vi fortsätter enträget att vaska i remissvaren, bläddra bland departementspromemoriorna och syna skiftbytena på myndighetsposterna – på de områden som är relevanta för dig som läsare. Det ska vi göra nästa år också, lovar Altingets chefredaktör Sanna Rayman. 

Ett mycket speciellt år går mot sitt slut och på Altinget, liksom överallt i samhället och i mediespalterna, så har året präglats av coronavirusets framfart. Vi har publicerat mängder av debatter, granskningar, analyser och helt vanlig rak rapportering om pandemin. Svängningar, lagstiftning, beslut och politiskt käbbel har kantat vägen. Gd:ar har slagit larm. Utredare har sågat hanteringen, såväl som stödåtgärderna. Vi har låtit vetenskapsjournalister granska myndigheternas arbete och vi har synat spelet mellan myndigheter under krisens inledande fas.

De ständiga presskonferenserna med Folkhälsomyndigheten, MSB och Socialstyrelsen har av en del utnämnts till vår tids utgåva av medial "lägereld", men de får nog sägas ha tveksam mysfaktor. 

Samtidigt har "allt det andra" pågått vid sidan av. Frågor har utretts, förslag har lämnats över. Kanske inte som vanligt, utan snarare trots allt det ovanliga. Stora utredningar på de områden vi bevakar särskilt har presenterats under året.

Login