Regeringen söker bred uppgörelse om läraryrket

SAMLING. Regeringen går vidare med den nationella samlingen om läraryrket och har nu enats om den fortsatta färdriktningen med parterna och man hoppas att oppositionen härnäst hoppar på tåget.

Pressträff på utbildningsdepartementets takterrass. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S), till vänster om henne minister för forskning och högre utbildning Helene Hellmark Knutsson, där emellan skymtar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Till höger om Hadzialic är Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand och Lärarnas Riksförbunds ordförande Bo Jansson.    
Pressträff på utbildningsdepartementets takterrass. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S), till vänster om henne minister för forskning och högre utbildning Helene Hellmark Knutsson, där emellan skymtar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Till höger om Hadzialic är Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand och Lärarnas Riksförbunds ordförande Bo Jansson.    Foto: Bild: Altinget
Mattias Croneborg

Regeringen vill få en bred samling kring ett reformprogram för läraryrket. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) lyfter fram enigheten i det framtida arbetet.

– Vi samlas kring läraryrket tillsammans

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00