IKEM söker en ansvarig för Näringspolitik Plast

Vill du arbeta för en viktig del av svensk industri med fokus på plast-, närings- och innovationspolitik? Utmaningarna som medlemsföretagen står inför kopplas bl.a. till den gröna omställningen där frågor behöver drivas för att skapa den möjliggörande innovationskraft som svensk industri behöver. Nu söker vi dig som i rollen som Ansvarig Näringspolitik Plast vill driva ett proaktivt påverkansarbete för att skapa bättre förutsättningar för våra medlemsföretag att växa och utvecklas. Om rollen Som Ansvarig Näringspolitik Plast på IKEM, Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, ansvarar du för att företräda för att driva för IKEM prioriterade frågor inom sakområdet plast. I det ingår att både utveckla och hantera politiska förslag och regleringar. Sakområdet kännetecknas av många nya förslag som kommer både från regering, myndigheter och EU. Arbetet bedrivs i dialog med företag och beslutsgrupper som du samordnar. Du har ett nära och naturligt samarbete med din inom sakområdet närmaste kollega vars huvudfokus är ett annat men där synergier finns er emellan. Du samarbetar även med kollegor i Stockholm och Bryssel samt med Näringspolitisk chef. Din vardag innebär omfattande kontakter med företrädare för företag, myndigheter, departement, politiker/beslutsfattare samt företrädare för andra organisationer. Rollen innebär en del resor med god framförhållning. Du blir en del av IKEMs Näringspolitiska avdelning som i dagsläget består av drygt tio sakkunniga som arbetar för att medlemsföretagen ska ha konkurrenskraftiga villkor att verka i landet. Sverige behöver en innovativ och livskraftig industri och därför bevakar och driver IKEM en stor mängd frågor som har betydelse för företagens förutsättningar såsom exempelvis förbättrad elförsörjning, snabbare tillståndsprocesser, tillgång till rätt kompetens och ökade investeringar i industrin. Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:
 • Driva IKEMs plast- och näringspolitiska frågor i samverkan med företag och andra externa intressenter.
 • Samverkan och ledning av möten med representanter från medlemsföretagen, främst i sektorgruppen PVC men även i andra sammanhang t.ex. branschorganisationer i Bryssel relaterade till plast.
 • Driva debatten i samarbete med kommunikationsavdelningen och andra organisationer
 • Omvärldsbevakning av plast- och näringslivsfrågor
 • Ansvar för remisser inom ditt område från myndigheter och departement
Din profil För att trivas i rollen är du som person självgående med en mycket god kommunikativ förmåga och gott omdöme. Vidare har du en social- och relationsbyggande förmåga där du naturligt ser och lyssnar in andra. Du är analytisk samt orädd för att med underbyggda fakta ta diskussioner om principer för utformning av regeringens politik. För att lyckas i rollen krävs:
 • Akademisk utbildning och därefter ett antal års relevant arbetslivserfarenhet
 • Förståelse för företagandets villkor och marknadsekonomi
 • Erfarenhet av påverkansarbete/politiskt arbete
Meriterande:
 • Erfarenhet eller utbildning plast eller polymera material
 • Erfarenhet av flera olika organisationskulturer
 • Erfarenhet av arbete inom industri, myndighet och/eller regeringskansli
Är du intresserad? Tjänsten är en tillsvidareanställning, sista ansökningsdag 2023-02-19. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Plats: Stockholm, Sverige Ref nr: A036196 Tillträde efter överenskommelse. I den här rekryteringen samarbetar IKEM med Alumni. Kontakt Gustaf Åberg +46 76 798 13 61 [email protected] Christine Perschon +46 72 601 80 57 [email protected]

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00