Autism Sverige söker en förbundsjurist
Autism Sverige söker en förbundsjurist till det intressepolitiska arbetet som vill påverka beslutsfattare för att skapa goda levnadsvillkor för personer med autism.

Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser. Vår vision är ett samhälle där alla kan delta, där personer med autism möts med respekt och har bra livskvalitet genom hela livet. Nu söker vi en förbundsjurist som vill påverka beslutsfattare för att skapa goda levnadsvillkor för personer med autism. Vem söker vi? Vi söker en strukturerad, analytisk och kommunikativ jurist. Du har kunskap om hur offentliga beslutsprocesser fungerar samt förmåga att självständigt driva arbetet framåt utifrån analys och rådande omvärldsförhållanden. Du anpassar enkelt budskap både i tal och skrift och utifrån målgrupp. Du samarbetar med andra för att nå goda resultat samtidigt som du gärna arbetar självständigt. Du utvärderar och följer löpande upp ditt arbete för att säkerställa effekt. Du är van vid att växla mellan operativt och strategiskt arbete och du har förmågan att skapa goda relationer och nätverk. Som förbundsjurist kommer du framförallt att arbeta med intressepolitiskt utredningsarbete. Du kommer bland annat skriva remissvar på statliga utredningar, skrivelser, debattartiklar, pressmeddelanden och vara en av förbundets presstalespersoner. Du kommer också att lyfta förbundets frågor i samråd hos andra organisationer och myndigheter. Som förbundsjurist gör du analyser, initierar samt driver frågor som du genom medlemskontakter och omvärldsbevakning fångar upp. Du arbetar bland annat för att förbundets frågor blir synliga i debatten och på den mediala och politiska agendan samt verkar för att lagstiftning och beslut gynnar våra medlemmar. Du kommer samordna arbetet med förbundets LSS-ombud som består av representanter från våra 24 distrikt. Tjänsten har huvudsakligen fokus på frågor inom LSS och socialförsäkringsområdet, men du kommer också bidra till intressepolitiska enhetens arbete med förbundets övriga frågor inom utbildning, arbetsmarknad och hälsa- och sjukvård. Förbundsjuristen svarar också på medlemsfrågor och bistår ledningen med föreningsjuridiska frågor. Vi söker dig som har:
 • Kand/juristexamen och minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, företrädesvis inom det förvaltningsrättsliga området.
 • Erfarenhet från förvaltningsjuridik.
 • Kunskap om LSS och socialförsäkringar.
 • Kunskap om hur samhällets beslutsprocesser fungerar.
 • Kunskap om autism.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i Word, PowerPoint och Excel.
Har du även erfarenhet från civilsamhället och god kännedom om funktionsrättsrörelsen är detta meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av pressarbete, opinionsbildning och utredningsarbete. I rollen som förbundsjurist har du kontakt med många människor, både via telefon och mejl, och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förbundsjuristen ingår i vår intressepolitiska enhet och du rapporterar till samordnaren för intressepolitiska enheten. Vad erbjuder vi? Vi erbjuder dig en självständig roll i en engagerad, kompetent och lösningsfokuserad organisation. Du får chansen att bidra till Autism Sveriges utveckling och blir en del i ett team av omtänksamma och trevliga kollegor med olika spetskompetenser. Autism Sverige består av 24 distriktsföreningar som tillsammans organiserar närmare 20 000 medlemmar. Vi jobbar på en flexibel arbetsplats som tar hänsyn till individens behov. Anställningsvillkor:
 • Heltid, tillsvidareanställning
 • Målstyrd arbetstid
 • Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
 • Arbetet är förlagt till kansliet på Bellmansgatan i Stockholm och det finns möjlighet att till viss del arbeta hemifrån.
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning
 • Autism Sverige omfattas av kollektivavtal mellan Unionen/Akademikerförbunden och Fremia.
Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023 via mejl. I ämnesraden skriver du "Förbundsjurist". Skicka endast personligt brev och CV, inte intyg eller betyg. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Kontakt Om du har frågor om tjänsten kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad, telefon 070-199 31 14 eller via e-post: gunilla.sundblad@autism.se. Autism Sverige har valt vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00