Sverige tog emot rekordstor EU-insats

KORTNYTT. Till följd av sommarens skogsbränder erhöll Sverige det största samlade brandbekämpningsstödet inom EU någonsin.

Sammanlagt mobiliserades drygt 360 personer, 7 flygplan, 6 helikoptrar och 67 fordon under tre veckor i juli och augusti för att bekämpa Sveriges skogsbränder.

Totalt 815 flygtimmar och 8 822 vattenbombningar bidrog till släckningsarbetet, rapporterar EU-kommissionen. Räknat i personal är de den största insatsen som gjorts mot skogsbränder och det europeiska civilskyddets största insats mot skogsbränder under den senaste decenniet.

Senaste gången Sverige fick hjälp av EU:s civilskyddsmekanism för att släcka en skogsbrand var under skogsbranden i Västmanland 2014. 

Forrige artikel Ny utbildning ska stärka kriminalvårdare Næste artikel Regeringen sjösätter utredning om stärkt krisberedskap i vården
Facebook måste snabbt radera propaganda

Facebook måste snabbt radera propaganda

SÄKERHET. Nätplattformar som Youtube och Facebook måste ta bort terroristpropaganda inom en timme. Annars hotas de av höga böter. Men traditionella media undantas för att skydda yttrande- och tryckfrihet.