Debatt: Polisförbundets ordförande lockade flest

MEST LÄSTA. "Det finns ingen quick fix för att lösa polisbristen" – så lyder rubriken på gångna årets mest lästa debattartikel på Altinget Säkerhet&Beredskap. Se listan över de fem mest klickade debattartiklarna.

1. Lena Nitz: Det finns ingen quick fix för att lösa polisbristen

Att försöka lösa polisens kris genom att återinföra beredskapspolisen är fel väg att gå och det löser inte de grundläggande problemen inom polisen. Risken är stor att särskilda beredskapspoliser blir ett sätt att dölja bristen på riktiga poliser. Det skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

2. KD: Beredskapspolisen en del i polispusslet

För att polisen ska kunna fokusera på sina kärnuppgifter krävs förbättrade arbetsvillkor och avlastning med hjälp av ordningsvakter och civilanställda. Dessutom bör beredskapspolisen återinföras för att bistå polisen, skriver Andreas Carlson (KD).

3. Debatt: Beredskapspolisen behövs mot polisbrist

Polisförbundet drömmer om 25 000 nya poliser. Men i väntan på att den önskan ska slå in behövs beredskapspolisen, skriver Mikael Juul Sörensen, ordförande i Beredskapspolisföreningen, i den fortsatta debatten om beredskapspolisen och problemen inom polisen.

4. "Beredskapspolisen behövs på nytt"

Läget för svensk polis är minst sagt ansträngt. Samtidigt planerar regeringen för att polisen ska vara redo att ge stöd och ta emot stöd från andra EU-länder. I det läget är det är dags för regeringen att återupprätta beredskapspolisen. Samhället behöver det och inte minst de stressade poliserna i Sverige, skriver Mikael Juul Sörensen, ordförande i Beredskapspolisföreningen.

5. Haddad (L): Återinför beredskapspolisen

De senaste åren har präglats av en rad dramatiska händelser med stort flyktingmottagande och förhöjt terrorhot. Därför vore det oansvarigt att säga nej till att förstärka Polisen, menar Liberalernas Roger Haddad, som vill återinföra 5 000 beredskapspoliser.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00