Nu kan du ansöka om att efterträda Dan Eliasson

TJÄNST. Nu annonserar regeringen ut jobbet som generaldirektör för MSB efter Dan Eliassons avgång. Enligt annonsen ska efterträdaren kunna skapa förtroendefulla relationer både externt och internt.

Foto: Nora Lorek/TT
Josefin Lingström

I början av januari valde Dan Eliasson att avgå som gd för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Anledningen var den stora kritik som riktats mot honom efter han rest till Kanarieöarna över jul- och nyårshelgen.

Eliassons förordnande som gd sträcker sig till slutet av 2022. I och med sin avgång placeras han som gd på Regeringskansliet, på den så kallade ”elefantkyrkogården”.

Camilla Asp, chef för avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på MSB, utsågs till tillförordnad gd och överdirektör strax efter Eliassons avgång.

Annonserar efterträdare

Nu söker Regeringskansliet en efterträdare till Eliasson. En jobbannons ligger ute som informerar att de är öppna för ansökningar.

För att kvalificera sig till jobbet ska den sökande bland annat vara en chef med goda kunskaper om statsförvaltningen och erfarenhet av internationellt arbete. Det anses vara meriterande om sökanden tidigare har arbetat som myndighetschef och är en god kommunikatör.

Enligt annonsen ska man ha förmåga att ”samverka, kommunicera och tydliggöra myndighetens uppdrag för att skapa goda relationer på ett professionellt och förtroendefullt sätt, internt och externt samt nationellt och internationellt”.

Sista ansökningsdag är 1 mars.

Läs också

Nämnda personer

Dan Eliasson

Generaldirektör Regeringskansliet
Jur. kand (Uppsala uni., 1988)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00