Här är innehållet i Carl-Oskar Bohlins portfölj

Försvarsministern har numera sällskap på departementet av en minister för civilt försvar. Innehållet i den nya ministerns portfölj är ett hopplock från hyllorna på justitiedepartementet.

Carl-Oskar Bohlin (M) slipper ärva. Han får en helt ny portfölj i Ulf Kristerssons regering: Minister för civilt försvar.
Carl-Oskar Bohlin (M) slipper ärva. Han får en helt ny portfölj i Ulf Kristerssons regering: Minister för civilt försvar.Foto: Claudio Brescani/TT
Johanna Alskog

Frågorna som rör civilt försvar har tidigare hört hemma på justitiedepartementet. Nu flyttas de till försvarsdepartementet i och med att statsminister Ulf Kristersson (M) har valt att utse en särskild minister för civilt försvar: Carl-Oskar Bohlin (M). Detta enligt beslut av statsministern från i tisdags.

Enligt protokollet är det fyra myndigheter som nu hamnar under försvarsdepartementet, istället för justitiedepartementet: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Myndigheten för psykologiskt försvar, Kustbevakningen och Statens haverikommission.

Vad gäller lagstiftningsärenden så är det följande områden som landar på Bohlins bord:

Altinget logoSäkerhet
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget säkerhet får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00