Danska regeringen: Det finns mat till alla

CORONAHAMSTRING. Så länge danskarna låter bli att hamstra, kommer regeringen inte att vidta några åtgärder. Så löd budskapet från danska regeringen på torsdagen. I Sverige kallade landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) samma dag till möte med livsmedelssektorn.

På torsdagen stängde skolor och förskolor i Danmark och många offentliganställda skickades hem från jobbet – allt i syfte att minska spridningen av coronaviruset. Men samtidigt så gjorde danska regeringen sitt bästa för att dämpa danskarnas impulser att fylla på matförråden.

På onsdagen varnade livsmedelsminister Mogens Jensen för att om danskarna börjar hamstra med stora mått, då kan det bli inköpsrestriktioner. På torsdagen var hotet om inköpsbegränsningar mycket mer dämpat, skriver Altinget.dk. Det finns mat till alla, löd budskapet från ministrarna Mogens Jensen och Simon Kollerup vid en gemensam pressträff.

– Det är inga problem med vår försörjningssäkerhet, slog Mogens Jensen fast flera gånger vid pressträffen, skriver Altinget.dk.

Login