Moderaterna drev igenom krisstöd till enskilda firmor

Moderaterna drev igenom krisstöd till enskilda firmor erik.blom 22 jun 2020 Regeringens ekonomiska stöd till företag på grund av coronakrisen har missgynnat enskilda firmor. Moderaterna har nu drivit igenom i riksdagen att även dessa 600 000 enskilda firmor ska omfattas av stödpaketen.

Regeringen har under våren lagt fram ekonomiska stödpaket till företag – men i dessa stödpaket har landets 600 000 enskilda firmor mer eller mindre glömts bort. Coronakrisen slår mot hela samhället och det är inte företagsformen – om det är en enskild firma eller exempelvis ett aktiebolag – som ska avgöra om man ska få ekonomiskt stöd eller inte. Moderaterna menar att det var orimligt att behandla företagare olika på grund av vilken företagsform de valt – alla typer av företagare är i behov av stöd.

Moderaterna har därför, som enda parti, drivit på i riksdagen för att även de enskilda näringsidkarna ska omfattas av stödpaketen. I förra veckan beslutade riksdagen i enlighet med Moderaternas linje – regeringen ska därför skyndsamt ska återkomma med förslag som särskilt stärker de enskilda firmorna i krisen

- Tiotusentals hårt arbetande småföretagare har drabbats hårt av krisen. Många av dem driver enskild firma och de stöd riksdag och regeringen beslutat om har inte nått fram till dem i tillräcklig utsträckning. Inte sällan är det kvinnor som är enskilda näringsidkare medan männen i högre utsträckningen driver aktiebolag. Jag är glad över att vi nu samlat hela finansutskottet och att regeringen måste återkomma med stöd även till de enskilda näringsidkarna, säger Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna.

 

Förbund
Riksorganisationen
Bild
Elisabeth Svantesson
Dölj delningsalternativ
Av


Detta innehåll har levererats automatiskt via RSS utan Altingets ansvar