Press- och PR-ansvarig

Sök jobb
Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till ett av de största förbunden inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande. Vill du vara med och påverka framtidens arbetsmarknad och göra skillnad för våra medlemmar? Sök då tjänsten som pressansvarig hos oss! Till vår avdelning Marknad och Medlem söker vi en Press- och PR-ansvarig. Ditt uppdrag… ....som press- och PR-ansvarig är att bidra till att Akavia når övergripande målsättningar att skapa värde för våra medlemmar och på så sätt för hela samhället genom smart PR-driven kommunikation. Press- och PR-ansvarigs förmåga att skapa, planera och utföra insatser i förtjänad media är central i Akavias utveckling. Att identifiera kommunikativa vinklar i sakfrågor eller större projekt och kreativt ta ut dessa tillsammans med andra kanalansvariga är också en del av uppdraget. Du är en nyckelperson i Akavias resa framåt och drivs av att bidra till utveckling och framgång. I ditt uppdrag ingår också att bygga och bibehålla goda relationer med journalister och medier av särskild vikt för organisationen. Som Press- och PR-ansvarig rapporterar du till enhetschef men arbetar nära Kommunikations- och marknadschef som är avdelningschef, VD, vice VD och andra funktioner inom organisation så som avdelningarna Politik och profession och Förhandling. Dina uppgifter är bl a att:
 • Vara huvudansvarig för organisationens kontakter med journalister, ofta som första kontaktpunkt.
 • Utforma budskapsplattformar, pressmeddelanden, presskit och andra underlag för kommunikationsinsatser i förtjänade medier.
 • Omvärldsbevaka, identifiera och etablera kontakt med enskilda medier och journalister av betydelse för Akavia.
 • Löpande följa Akavias press- och opinionsbildande arbete och ta fram åtgärds- och förbättringsinsatser.
 • Ta fram och/eller kvalitetssäkra pressmeddelanden, texter och material i linje med övergripande mål och strategi.
 • Identifiera händelser i media som Akavia kan agera på samt bidra till att bredda och förlänga en fördelaktig medial rapportering.
 • I tät samverkan med avdelningarna för Politik och profession och Förhandling aktivt bidra till att Akavias arbete ges maximal kraft
 • Ingå i organisationens krishanteringsfunktion, omvärldsbevaka samt ta fram underlag för journalistkontakter och andra externa uttalanden.
 • Stötta och utbilda talespersoner inför, under och efter journalistkontakter.
Din bakgrund… ...omfattar en akademisk examen i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande samt flera års erfarenhet av pressarbete, gärna från en PR- eller PA-byrå. Du är van vid journalistkontakter, har en utpräglad näsa för nyheter med stor kännedom om nyhetsvärdering, hur olika redaktioner fungerar och hur man bäst når ut med sitt budskap i rätt kanaler. Du har stor kännedom om och vana av att förstå och tolka politiska uttalanden och agera proaktivt utifrån övergripande mål och strategier. Du har även stor förmåga att identifiera och paketera framgångsrika budskap med fokus på förtjänade medier. Vidare så är du van vid och bra på att coacha och stötta chefer och kollegor i medie- och krishantering. Vi tror även att du är van vid att följa upp och utvärdera medialt genomslag genom struktur och systematik. Du har ett starkt nätverk och trivs med i att inhämta kunskap, trender och information i frågor som är relaterade till organisationens verksamhet. För att lyckas… …är du genuint intresserad av arbetslivsfrågor, samhällspolitik, medielogik och strategisk kommunikation. Du värdesätter Akavias roll på arbetsmarknaden och bottnar i våra värderingar. Som person är du trygg med gott omdöme och hög integritet. Du är resultatinriktad, lösningsorienterad och värderar hög kvalitet i dina leveranser. Vi ser också att du är van vid att göra 360-gradiga bedömningar och mångdimensionella analyser - för att i nästa steg skapa kreativa uttag som möter formulerade mål. Som kollega och samarbetspart är du kommunikativ, lyhörd, prestigelös och bra på att bygga relationer. Du är sannolikt modig och positiv i ditt förhållningssätt och strävar efter så enkla processer som möjligt för maximal effekt. Stämmer beskrivningen in på dig? Ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti. Urval kommer att göras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Akavia strävar efter att öka mångfalden inom organisationen och ser därför gärna sökande med olika bakgrund. Vi erbjuder... …en anställning i en modern facklig organisation som är i en spännande utvecklingsfas. Vi har ett fördelaktigt kollektivavtal med bra förmåner. Du kommer att bli en del av ett professionellt team med trevliga medarbetare som brinner för att göra skillnad. Vi sitter i fräscha och nyrenoverade lokaler vid Östermalmstorg. Om du vill finns möjligheten att arbeta på distans några dagar i veckan. Om du har frågor… …om Akavia eller om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Gold, kommunikations- och marknadschef. E-post katarina.gold@akavia.se, telefon: 0760-50 72 15. Facklig företrädare är Abelone Tischbein Madsen, 010-3037516.
  Sök jobb

  Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
  Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget