Kommunikationsstrateg
Akavia fortsätter accelerera sin externa genomslagskraft. Nu söker vi en kommunikationsstrateg som på uppdrag av 135 000 medlemmar vill utveckla ett modernt samhälle och arbetsliv.

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 135 000 medlemmar vilket gör oss till det tredje största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett utvecklande och hållbart yrkesliv med högt välbefinnande. Nu söker vi en kommunikationsstrateg som vill bidra till Akavias fortsatta framgång! Som kommunikationsstrateg ingår du i avdelningen Marknad och medlem och är en del av enheten Kommunikation och varumärke. Du blir en viktig och nära kollega till de tiotal kommunikationsspecialister som dagligen bidrar till och driver Akavias fortsatta framgång. Kommunikationsstrategen arbetar även nära kollegor inom hela förbundet och våra olika verksamhetsområden: kommunikation är en integrerad och central del av Akavias förmåga att leverera värde till medlemmarna. Genom relevant, medveten och träffsäker kommunikation befäster Akavia sin position som en drivande samhällsaktör och når fram till befintliga och potentiella medlemmar. Din förmåga att identifiera kommunikationsmöjligheter, planera, paketera och tillsammans med kollegor ta ut dessa är kärnan av uppdraget. En upparbetad vana och metod för omvärldsbevakning är självklara kompetenser hos kommunikationsstrategen, men även motsvarande vana av invärldsbevakning. Förmåga att bygga goda relationer inom och utanför förbundet är en framgångsfaktor i rollen, likaså god allmänbildning, genuint intresse för samhällspolitiska och arbetsmarknadsrelaterade frågor och den svenska modellens grundvalar. Kommunikationsstrateg rapporterar till enhetschef för Kommunikation och varumärke. Tjänstens huvuduppdrag är att:
 • Accelerera Akavias genomslagskraft externt i samhällspolitiska insatser och förbundets roll som arbetsmarknadspart i nära samverkan med Akavias många sakkunniga, experter och pressansvarig.
 • Ta fram kommunikationsstrategier, -planer och budskapsplattformar, på bland annat organisationsnivå, enhetsnivå och för enskilda kommunikationsinsatser.
 • Initiera, planera och producera kommunikationsprojekt och -insatser.
 • Bidra till att all kommunikation följer framtagen strategi och identifiera nya sätt att nå ut med det värde Akavia skapar för individ, profession och samhälle.
 • Genom 360-gradig förståelse och mångdimensionell analys mejsla fram rätt vinkel, budskap, målgrupp, timing och kanaler i varje projekt.
Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning, exempelvis kommunikation eller samhällsvetenskap.
 • Flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete i idé- och värderingsbaserade organisationer, politiskt parti, kommunikations-/PR-/PA-byrå, tankesmedja eller annan kunskapsintensiv verksamhet.
 • Erfarenhet av att utifrån kunskapsintensivt och komplext innehåll definiera strategiska budskap, på såväl övergripande nivå som i enskilda uttag.
 • Dokumenterad förmåga att se nyheters möjliga kommunikationsvinklar och momentant skapat uttag som fått genomslag i förtjänade kanaler.
 • Hög förmåga att se och bidra till helheten samt växla mellan sådant som är planerat respektive händelsestyrt.
 • Stor vana som skribent att med kort varsel ta fram innehåll med hög kvalitet.
För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara:
 • Nyfiken, kunskapsdriven och analytisk.
 • Insatt i det samhällspolitiska landskapet och motiverad att bidra till Akavias samhälls- och arbetsmarknadsutvecklande arbete.
 • En utpräglad lagspelare som vill vara en del av och bidra till Akavias framåtlutade och energiskapande gemenskap.
 • Syftes- och resultatdriven och sträva efter så enkla processer som möjligt för maximal effekt.
 • Ansvarstagande med ett gott självledarskap.
 • Prestigelös och utvecklingsorienterad.
Inte som andra förbund - det här är Akavia Vi är inte som de flesta andra fack- och professionsförbund. Vår grunduppfattning är att akademisk utbildning ska löna sig. Vi tror på individens förmåga att ta eget ansvar för sin professionella utveckling, anställningsbarhet och konkurrenskraft. Tillsammans är vi en stark part på arbetsmarknaden, med individen i fokus - bland annat genom professionsfokus, sifferlösa avtal och flexibla kollektivavtal. Akavia har 130 medarbetare, varav de flesta arbetar på vårt huvudkontor vid Östermalmstorg i Stockholm där rollen som kommunikationsstrateg är placerad. Välkommen med din ansökan Ansök genom att följa länken och skicka in cv och personligt brev. Vi går löpande igenom inkomna ansökningar och genomför intervjuer. Sista ansökningsdag är den 15 oktober, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Joseph Borenstein, enhetschef Kommunikation & varumärke på joseph.borenstein@akavia.se eller 0730-53 20 94. Facklig kontaktperson är Kamilla Rosendahl, kamilla.rosendahl@akavia.se eller 010-3037636. Välkommen med din ansökan!

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00