Altinget Nätverk söker praktikant till våren 2024
Brinner du för samhällsfrågor och vill fördjupa dina kunskaper inom en rad olika sakpolitiska områden? Nu har du som studerar på kandidat- eller masternivå möjlighet att praktisera på Altinget Nätverk.

Altinget Nätverk är en arena för levande samtal och diskussion där vi samlar nyckelaktörer från offentlig, ideell och privat sektor för erfarenhetsutbyte. På nätverksträffarna diskuterar deltagare med inbjudna ledare och experter med spetskompetens inom sitt område. Vi ordnar även träffar med politiska representanter. Under vårterminen 2023 tar Altinget Nätverk i Stockholm emot en praktikant som läser statsvetenskap eller motsvarande. Vi har 13 sakpolitiska nätverk inom olika områden (exempelvis arbetsmarknad, cirkulär ekonomi, energi, digitalisering osv.). Tempot är ofta högt och du får möjlighet att träffa kunniga gäster och nätverksdeltagare. Du får även möjlighet att skaffa dig värdefull erfarenhet och kontakter inför framtiden. Som praktikant på Altinget får du möjlighet att:
 • Tillsammans med teamet genomföra nätverksträffar
 • Göra research till nätverkens program och bjuda in gäster bestående av ledare, experter och politiker
 • Genomföra administrativa uppgifter (kalenderinbjudningar, närvarolistor, uppdatera den politiska kalendern med mera)
 • Kommunicera med externa kontakter (t. ex mötesledare, lokalbokning, nätverksdeltagare, inbjudna gäster med mera)
Vi vill att du som söker:
 • Är öppen och social och tycker om att skapa nya relationer
 • Är serviceinriktad och trivs i en stöttande roll
 • Är strukturerad och noggrann
 • Kan arbeta självständigt och effektivt med både högt och lågt
 • Är flexibel, anpassningsbar och har förståelse för att saker och ting kan ändras från dag till dag
 • Läser, eller har läst, statsvetenskap (eller motsvarande) och har ett intresse av politik och samhällsfrågor
Vi erbjuder:
 • En spännande arbetsmiljö med många kontaktytor över hela landet.
 • En möjlighet att på nära håll följa med i politiken.
 • En möjlighet att fördjupa sig inom en rad olika sakpolitiska områden.
 • För tjänsten ingår praktikersättning.
Ansökan: Kan du se dig själv som praktikant på Altingets nätverksavdelning? Välkommen med din ansökan till Innehållsansvarig Alexander Norrgrann, senast den 6 oktober 2023. För frågor om tjänsten kan du även kontakta Alexander på Tel: 0795858760. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Läs mer om oss här: Altinget Nätverk
Om Altinget
Altinget är en politiskt oberoende nyhetsportal som bevakar politiken i Sverige och EU.

Vår ambition är att förmedla politiska nyheter på ett opartiskt och öppet sätt och samtidigt bidra med fördjupningar, analyser och debatter. Vi är inte bara intresserade av sakpolitiken i sig - vi vill också att du ska veta hur sakpolitiken påverkar och har relevans för dig, såväl i ditt yrkesliv som privat. Det är också viktigt för oss att hålla en levande debatt där vi välkomnar politiker och övriga aktörer i samhället att delta.

Vi förmedlar nyheter genom elva sakpolitiska nischer, där varje nisch fokuserar på ett specifikt ämnesområde där vi redan i ett tidigt skede följer den politiska beslutsprocessen. Vi anordnar också konferenser och nätverk där deltagarna ges chansen att fysiskt samlas kring ett område. Vi har idag 13 olika nätverk.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00