Ulf Kristersson toppar sitt M-lag

MODERATERNA. Tobias Billström och Gunnar Strömmer. Det är de två nygamla namn som moderatledaren Ulf Kristersson vill ha med i sitt lag.

Nya M-ledaren Ulf Kristersson möblerar om bland partiuppdragen med gamla och nygamla namn.
Nya M-ledaren Ulf Kristersson möblerar om bland partiuppdragen med gamla och nygamla namn.Foto: Moderaterna, Baltic Development Forum
Johanna Alskog

Det är 17 år sedan advokaten Gunnar Strömmer senast hade ett arvoderat politiskt uppdrag, sade han vid Moderaternas pressträff på tisdagen. Nu blir han partiets nya partisekreterare – med uppdrag

Dokumentation

En talman och en tidigare MUF-ordförande – två nygamla namn

Elisabeth Svantesson blir ny ekonomisk politisk talesperson. Elisabeth Svantesson har en magisterexamen i nationalekonomi vid Uppsala universitet och en licentiatexamen vid Örebro universitet. Hon har suttit i riksdagen sedan 2006 och var arbetsmarknadsminister i förra regeringen.

Jessica Polfjärd som fram tills i dag varit gruppledare i riksdagen, blir ny arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Förste vice talman, Tobias Billström, tar över som gruppledare. Han var migrationsminister i alliansregeringen.

Gunnar Strömmer blir ny partisekreterare. Han är ledamot i Moderaternas partistyrelse sedan 2015. Grundade Centrum för rättvisa 2002. Han var förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet 1998-2000.

Anders Edholm återgår till rollen som biträdande partisekreterare och blir organisationschef. Edholm kom till Moderaterna från en roll på Svenskt Näringsliv.


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00