Trevande inledning om terrorbekämpning

FÖRHANDLINGAR. Det blev inga överenskommelser efter första mötet mellan regeringen och alliansen om hur Sverige ska förbättra skyddet mot terrorism.

På måndagen hade alliansen och regeringen ett första samtal om förbättrad terrorbekämpning. Samtalet var föranlett av attentatet på Drottninggatan i Stockholm för snart tre veckor sedan.

Kommenterar efter mötet visade att man än så länge inte kommit överens om några åtgärder.

Regeringen har tidigare meddelat att man vill tillsätta en utredning om hur samröre med terrororganisationer ska kriminaliseras.

Regeringen föreslår även att det ska bli lättad sekretess mellan Polisen, Säpo, Migrationsverket och andra myndigheter för att kunna snabba på informationsutbyte.

Regeringen har också föreslagit att elektronisk fotboja ska användas på personer som bedöms vara ett säkerhetshot, men som inte kan utvisas.

Forrige artikel M-kritik mot regeringens säljplaner Næste artikel Pensionsgruppen tar fram handlingsplan för att minska fusket
Glad sommar – lästips för semestern

Glad sommar – lästips för semestern

SOMMARUPPEHÅLL. Altinget Rikspolitik går på semester. Om du inte kan få nog av Altinget så hittar du här några guldkorn från våren. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten på augusti.