Starka reaktioner på nej till Kristersson

SOCIALA MEDIER. Att C och L röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister har rört upp känslor på flera håll. Altinget har sammanfattat hur flera ledande politiker har reagerat på sociala medier.

Moderaternas tidigare partiledare och statsminister Carl Bildt oroas över utgången av omröstningen.

Att Alliansen skulle kunna slicka såren och hålla ihop efter omröstningen tror inte den tidigare KDU-ordföranden och kommunalrådet Sara Skyttedal.

Lööf och Björklund hyllas

De socialdemokratiska ministrarna har legat lågt när det gäller att själva skriva om omröstningen. Men socialminister Annika Strandhäll kommenterade omröstningen genom att dela en krönika från Aftonbladet.

Annie Lööfs och Jan Björklunds agerande hyllas också av den tidigare EU-ministern och Jan Björklunds tidigare utmanare till partiledarposten Birgitta Ohlsson (L).

Men Muf:s ordförande Benjamin Dousa håller inte med om att omröstningen var en fråga om liberalism.

Omröstning om SD

I mångt och mycket har diskussionen kommit att handla inte om Ulf Kristersson utan att regeringsförslaget byggde på stöd av Sverigedemokraterna. Både Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och Miljöpartiets gruppledare Maria Ferm framhöll detta.

Också Liberala ungdomsförbundets ordförande, riksdagsledamoten Joar Forssell, riktar udden mot Sverigedemokraterna.

Alliansens vara eller inte vara

Kristdemokraternas andre vice ordförande Lars Adaktusson menar att C och L har röstat nej till allianspolitik.

Sverigedemokraternas ungdomsförbundsordförande tycker inte att Annie Lööfs argumentation går ihop.

C menar att de stått fast vid sin linje

Från Centerpartiet och Liberalernas sida är uppfattningen att man stått fast vid sitt ord. CUF:s ordförande, riksdagsledamoten Magnus Ek gör det genom att på Twitter publicera ett inlägg från twitterkontot Muralgranskaren.

Forrige artikel Myndighetsbråk kring tvångsanslutning Myndighetsbråk kring tvångsanslutning Næste artikel Lööf ska upp till bevis Lööf ska upp till bevis
Unga hoppar av förtroendeuppdrag

Unga hoppar av förtroendeuppdrag

AVHOPP. Var tionde ledamot mellan 18 och 29 år har lämnat region- eller kommunfullmäktige ett år in på mandatperioden. Samtidigt behåller riksdagen sina unga.