Sanna Rayman ny chefredaktör på Altinget

REKRYTERING. Altinget hämtar sin nya chefredaktör från Dagens Samhälle och siktar nu på att växa och stärka Altingets profil som politisk medieplattform.

Altinget har hittat sin nya chefredaktör. Sanna Rayman tar över posten efter Mattias Croneborg, som lämnade 2019, och efter Johanna Alskog som har verkat som tillförordnad chefredaktör under hösten.

Sanna Rayman kommer närmast från tjänsten som debattchef på Dagens Samhälle och har ett förflutet som profilerad ledarskribent såväl som kulturarbetare.

– Sanna Rayman är just en sådan profil som vi har letat efter för att stärka och utveckla Altingets position i Sverige. Hon är en stark röst och analytiker av svensk politik, och har en vass penna och ett stort intresse för den politiska substansen, säger Altingets vd Christoph Nørgaard.

Sanna Rayman har tidigare varit ledarskribent på Svenska Dagbladet. Hon är en erfaren politisk kommentator i press och etermedier, nu senast som fristående kolumnist i Expressen.

– Altinget är en spännande plattform med ett starkt och kvalificerat fokus på politikens innehåll. Sådan journalistik är särskilt viktig nu, när svensk politik befinner sig i ett formativt skede, säger Sanna Rayman.

Ska växa i Sverige

Altinget levererar neutral och politiskt oberoende politikbevakning sedan år 2000. Altinget Sverige öppnade 2014 och ger i dag ut sju nischade portaler inom olika sakpolitiska områden. Altinget Sverige driver även en rad sakpolitiska nätverk i Stockholm. Altinget i Danmark firar sitt 20-årsjubileum nu i januari och öppnar inom kort sin tjugotredje portal.

– Vi har en tydlig ambition att satsa och växa i Sverige. Jag ser ingen anledning att Altinget Sverige inte skulle kunna bli lika stort som i Danmark. Vi vill vara ett centralt forum för politisk fördjupning och debatt och med Sanna Rayman som chefredaktör tar vi ett kliv mot det målet, säger Christoph Nørgaard.

Sanna Rayman ser stor utvecklingspotential i Altinget och gläder sig åt utmaningen:

– I en tid av ökad polarisering och ständiga förenklingar är behovet av en seriös och initierad politisk bevakning och debatt stort. Det ska vi på Altinget Sverige bidra med, avslutar hon.

Forrige artikel Mest lästa debatterna 2019 Mest lästa debatterna 2019 Næste artikel Här är vårens nio riksdagsvikarier Här är vårens nio riksdagsvikarier
  • Rapportera

    Mats Andersson

    Bra Sanna lämnar Bonnier

    Grattis Sanna! Grattis Altinget! Bra att Sanna lämnar Dagens Samhälle, som varit en bra tidning under SKL, men som nu övergått till Bonniers agendor.