Riksdagsersättare lämnade precis – är snart tillbaka igen

COMEBACK. Inga-Lill Sjöblom (S) vikarierade från oktober 2019 till mitten av maj 2020 i riksdagen. I augusti är hon tillbaka på ett nytt vikariat.

Vissa riksdagskandidater kan ha tur med listorna. Inga-Lill Sjöblom (S), kandiderade i riksdagsvalet för Uppsala län. Hon stod dock först på plats sex på listan och riksdagen såg därför långt borta ut när partiet bara fick fyra mandat i valkretsen.

Men tack vare några lyckliga omständigheter kommer Sjöblom få en ordentlig dos riksdagserfarenhet. Förstanamnet på listan var nämligen Ardalan Shekarabi som är ledig från riksdagen för att vara minister. Det gör att Sjöblom är första ersättare för partiet i valkretsen.

Dubbla föräldraledigheter

I oktober 2019 fick hon kliva in när Sanne Lennström (S) gick på föräldraledighet. Det vikariatet slutade den 17 maj. Men nu står det klart att Sjöberg inte blir borta länge från riksdagen. Den 24 augusti kommer hon tillbaka för att vikariera för föräldralediga Gustaf Lantz. Det kommer hon att göra fram till den 15 december.

Så trots en skrynklig utgångsposition i valet så kommer Inga-Lill Sjöblom att ha varit riksdagsledamot i sammanlagt nästan ett år när året är slut. 

Forrige artikel Unga hoppar av förtroendeuppdrag Unga hoppar av förtroendeuppdrag Næste artikel Det blir Thorwaldssons nya uppdrag Det blir Thorwaldssons nya uppdrag
Glad sommar – lästips för semestern

Glad sommar – lästips för semestern

SOMMARUPPEHÅLL. Altinget Rikspolitik går på semester. Om du inte kan få nog av Altinget så hittar du här några guldkorn från våren. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten på augusti.