MP och KD båda under spärren i väljarbarometer

KORTNYTT. Miljöpartiet och Kristdemokraterna ligger båda under riksdagsspärren i Kantar Sifos undersökning från mars. MP får 3,8 procent, vilket är nära en halvering av partiets valresultat 2014. 

Hedda Jakobsson

Både KD och MP ligger under spärren i den senaste väljarbarometern från Kantar Sifo. MP har i dagens läge nästan halverats i storlek i jämförelse med valresultatet 2014 där partiet låg på 6,9 procent.

– Vi har ju legat på ungefär den här nivån sista året. Nu går vi in i en valrörelse, vi är naturligtvis jättetaggade att vända de här siffrorna och få mer förtroende. Vi behöver ett parti som prioriterar miljö och klimatfrågan, det gör vi. Vi är också ett parti som står för framtidstro och ledarskap och en annan ton i debatten, och det hoppas vi kunna bidra med i den här valrörelsen för det lär behövas, säger Amanda Lind, partisekreterare i Miljöpartiet till SVT om resultatet. 

Läs också: Klimatet ska rädda MP

För blockuppdelningen ger mätningen ett resultat på 40,5 procent, både för de rödgröna och alliansen. Dagens regering hade fått ett stöd på 32,8 procent om det vore val i dag – en minskning med närmare fem procentenheter från valet 2014. 

 

E-post Politik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget