M vill pränta in bilden av Kristersson 

KAMPANJ. Målet för Moderaterna är att Ulf Kristersson ska bli statsminister. En del av vägen för att nå dit går via svartvita affischer med Kristersson för att lyfta moderat politik och Kristersson som statsministerkandidat.  

När Moderaterna i våras presenterade sin valstrategi var sloganen “Lika för alla”. Den finns kvar på affischerna, men har förpassats till liten stil i vänster hörn. Den nya slogan som i stället ska präntas in hos väljarna är “Nu tar vi tag i Sverige”. Moderaterna vill med det säga att de har det bästa regeringsalternativet för att möta samhällsproblemen.  

– Ju mer debatten handlar om de problem Sverige står inför och det blir debatt om vilken politik som kan lösa de problemen desto bättre kommer det att gå för oss. Det är det vi vill fånga med “Nu tar vi tag i Sverige” att vi är de som har förmågan att se problemen och ta itu med dem, säger Gunnar Strömmer (M), partisekreterare till Altinget.  

Huvudmotståndare

De tre huvudmotståndarna är fortfarande de “tre S:n”: Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och “Soffan”. Väljare som tidigare röstat S eller SD eller inte röstat överhuvudtaget (soffliggarna) ser M som den största potentialen.  

– I grund och botten finns det en rörlighet bland väljarna i alla de grupperna. Jag uppfattar att vi måste komma med ett politiskt program som attraherar de väljarna. Det är klart att det finns en rörlighet mellan de borgerliga partierna också. Men vi är inte här för att ta väljare från andra borgerliga partier, säger Strömmer.  

Regeringsskifte

Huvudmålet är att få till stånd en ny regering. En sådan regering skulle i sådant fall ledas av Ulf Kristersson. Därför försöker nu M att sätta bilden av Ulf Kristersson som statsministerkandidat. Andra partiföreträdare göre sig icke besvär, på affischerna är det 100 procent Ulf Kristersson. Och när det gäller de väljare som överväger Sverigedemokraterna menar Gunnar Strömmer att SD inte är en lika tydlig röst för ett regeringsskifte. 

– Vårt kärnbudskap är att vill man ha en ny regering kan man inte gärna rösta på Socialdemokraterna. Och en röst på Sverigedemokraterna kan lika gärna vara en röst på en socialdemokratisk regering. Vill man ha ett regeringsskifte så är vårt besked att en röst på Moderaterna är en röst på en ny regering. Sedan är det vår uppfattning att den regeringen ska bygga på alliansen, säger han.

Forrige artikel SD2018 på SD:s valaffischer 2018 SD2018 på SD:s valaffischer 2018 Næste artikel KD: Lägg ner landstingen – helt KD: Lägg ner landstingen – helt
Liberalerna lagar efter läge när talespersoner utses

Liberalerna lagar efter läge när talespersoner utses

MAKTDELNING. Det vanligaste hos L är att talespersonerna följer utskotten. Men det finns även lägen då partiet vill lyfta fram en speciell person i en viss fråga. En sådan är Barbro Westerholm.