Liberaler flyttar in på Rosenbad

ORGANISATION. Liberalerna har inrättat ett eget kansli på Regeringskansliet. Det ska ledas av Erik Ullenhags tidigare högra hand.

Liberalerna under Jan Björklunds ledning tackade nej till att placera tjänstemän på Regeringskansliet. Men med en ny partiledare, Nyamko Sabuni har partiet omprövat sitt beslut och det har inrättats ett samordningskansli. Organisatoriskt kommer det att ligga under statsrådsberedningen.

Chef för den femmannauppställning som Liberalerna placerar där blir Sophia Metelius. Hon är aktiv i Liberalerna Danderyd och har varit utredare hos Liberalerna. Tidigare har hon varit politiskt sakkunnig hos dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag, Sabunis motståndare i partiledarstriden. 

– Vi kommer ju vara en udda fågel här. Det är väldigt speciellt eftersom det inte riktigt har gjorts tidigare. Visst, det har funnits andra tjänstemän än från partier som ingår i regeringen här tidigare, som från Vänsterpartiet. Men det här är en annorlunda konstellation, säger Metelius, till Expressen.

Login