Korvkiosk ska locka väljare till S 

KAMPANJ. Högre pensioner, vinstbegränsningar i välfärden samt fler sjuksköterskor och poliser är huvudbudskapen i Socialdemokraternas valkampanj som också innehåller en valfilm med Stefan Löfven vid en korvkiosk.

Socialdemokraterna satsar på sina valaffischer att föra fram redan kända idéer. Pensionärer ska få mer i pension, vinstuttagen i välfärden ska begränsas och fler ska komma i arbete. 

– Det här valet kommer att bli ett tydligt värderingsval om vilket Sverige vi vill ha och vilket samhälle vi vill ha, säger Lena Rådström Baastad (S), partisekreterare.

Moderaterna har på sina affischer fokuserat på att lyfta fram partiledaren Ulf Kristersson. Socialdemokraterna väljer en delvis annan väg när det satsar dels på bilder på “vanligt folk” men också när det gäller partiföreträdare fördelas gracerna. Partiledaren Stefan Löfven är med men utrymmet delas med de tre övriga vallokomotiven finansminister Magdalena Andersson, utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist.  

Ska ha en miljon fler samtal

Som främsta marknadsföringsvapen använder sig partiet av en samtalskampanj. Partisekreteraren berättar att partiet närmar sig en halv miljon samtal. Men målet är satt till 1,5 miljoner innan valdagen. Ett högt uppsatt mål men som Rådström Baastad tror att partiet kommer att lyckas med.  

Läs också: M och S går till val på samma frågor

Valfilm

Som komplement till samtal och affischer har S också producerat en valfilm. I filmen står Stefan Löfven vid en korvkiosk och berättar om vilka förslag han har för att göra Sverige bättre. Socialdemokraternas valgeneral John Zanchi tror att filmen med sitt något mer humoristiska anslag kommer att sticka ut i valrörelsen.

Läs också: Han ska leda Löfven till valseger

– Många kör klippbilder, något panorama över ett landskap. Jag tycker att det är rätt platt, jag tycker att vi är modiga och tycker också att vi vågar sticka ut, säger han.

Forrige artikel Mediepolitiken splittrar Alliansen Mediepolitiken splittrar Alliansen Næste artikel M till kommuner: Gör rätt så får ni fler miljarder M till kommuner: Gör rätt så får ni fler miljarder