Förslag om 112 väntas vid årsskiftet

LARM. Utredningen om samhällets alarmeringstjänster ska skötas får nu ytterligare sju månader på sig innan förslagen ska redovisas. Som väntat har regeringen förlängt utredningstiden.

Per-Anders Sjögren

112-utredningen tappade fart redan från start då det tog lång tid att utse en utredare och det blev inte bättre av att den utsedde utredaren lämnade uppdraget efter en tid.  Den nya utredaren Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket, gjorde redan i höstas klart att den ursprungliga utredningstiden, med stoppdatumen 31 maj i år, inte skulle räcka till.

– I och med att utredningen tappat över ett halvår i tid är det också rimligt att den förlängs, sade Zelmin-Ekenhem till Altinget i november förra året.

LÄS MER: 112-utredning behöver mer tid

Utredaren har nu fått gehör för detta och enligt regeringens tilläggsdirektiv ska utredningen lämna sina slutsatser senast den 31 december i år. Uppgiften är att lösa den omfattande frågan om hur alarmtjänster ska skötas i framtiden. I uppdraget ingår att granska vilken organisationsform som är mest effektiv och ger högst kvalitet – ett bolag eller en statlig myndighet.

Dokumentation


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00