Finansmarknadsministern har åkt ur klimatkollegiet

Regeringens klimatkollegium har haft sitt andra möte sedan starten i juni förra året. Efter språkrörsbytet sitter inte längre finansmarknadsministern med i kollegiet.

Johanna Alskog

När regeringen inrättade ett klimatkollegium i juni förra året bestod det av statsministern, miljö- och klimatministern, närings­minis­tern, finansministern, infrastrukturministern, energi- och digitaliserings­ministern, landsbygdsministern samt finansmarknads- och bostadsministern.

Båda språkrören med

I veckan hade klimatkollegiet sitt andra möte, det första ägde rum i november. Nu är uppställningen något annorlunda. Finansmarknads- och bostadsministern är utbytt mot jämställdhets- och bostadsministern. Det vill säga en omgörning som gör att Miljöpartiets båda språkrör fortsatt ingår i ministergruppen.

Tidigare var det miljö- och klimatminister Isabella Lövin och finansmarknadsminister Per Bolund. Nu miljö- och klimatminister Per Bolund och jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi.

El och stadsutveckling

Tema på mötet var hållbar stadsutveckling och elektrifiering, enligt pressmeddelandet från regeringen.

Nämnda personer

Märta Stenevi

Riksdagsledamot (MO), tidigare språkrör
Studier i litteraturvetenskap, film, förlagskunskap och företagsekonomi (Lunds uni., 1995-1998), marknadsföring (IHM business school, 2003-2005)

Per Bolund

Tidigare språkrör Miljöpartiet, miljö- och klimatminister, vice statsminister, riksdagsledamot
Fil. mag i biologi (Stockholms uni. och Stirling uni. i Skottland 1996), doktorandutbildning i systemekologi (Stockholms uni., 2000-2002)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00