Efter kritiken – nu utreds Samhall

SAMHALL. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ger Statskontoret i uppdrag att granska Samhall. Bättre sent än aldrig kommenterar Thomas Jansson, FUB, som är kritisk till att bolaget har ett vinstkrav.

Jag har svårt att se att det går ihop att driva ett företag riktat mot den här målgruppen samtidigt som man ska gå med vinst. 

Thomas Jansson
Ordförande FUB

I våras kritiserades Samhall för att misslyckas med sitt uppdrag att ge sysselsättning till funktionshindrade. Detta efter att Dagens Arena i ett reportage avslöjat att kraven på effektivitet och lönsamhet

Dokumentation

Vad händer nu?

  • Statskontoret ska redovisa uppdraget senast 26 maj 2017.
  • I direktiven står bland annat att Statskontoret ska se över hur sammansättningen av personer som arbetar på Samhall har förändrats över tid sett till dessa personers ställning på arbetsmarknaden i förhållande till andra som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
  • Att se över hur Samhalls insatser och verksamhet påverkar vilka som kan anvisas till skyddat arbete och hur satsningen på utvecklingsanställningar ger goda förutsättningar för de anställda att utveckla sin arbetsförmåga.

Länk till regeringsuppdrag


Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00