Danmark planerar nya åtgärder mot terrorhot

TERROR: Den danska regeringen är redo att strama åt lagstiftningen efter den terrorattack som drabbade Köpenhamn under helgen. Det slog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast när hon på torsdagen presenterade regeringens nya antiterrorplan, skriver danska Altinget.

Enligt Helle Thorning-Schmidt handlar det stärka den inhemska beredskapen och ge mer resurser till polis, försvarets underrättelsetjänst och den danska säkerhetspolisen efter de senaste terrorattackerna i Köpenhamn och Paris. Totalt handlar det om 1 miljard danska kronor, skriver Altinget Danmark.

Den danska regeringen planerar även en rad lagändringar samt insatser mot radikalisering i fängelser. Det handlar bland annat om ny lagstiftning för stärka myndigheternas förmåga att övervaka terrorister och de miljöer som de kommer i från. Det gäller också nya IT-system, mer personal och tillgång till information om flygpassagerare.

Forrige artikel Ebolavirus klassas som samhällsfarligt Næste artikel Barnkonvention kan bli lag
Kritik mot riksdagens ledighetsregler

Kritik mot riksdagens ledighetsregler

AVSLAG. Paula Bieler (SD) ska gifta sig, men riksdagen säger nej till ledighet för smekmånad. Det egna partiet är emot ledigheten men hon får stöd av två miljöpartister.