Danmark planerar nya åtgärder mot terrorhot

TERROR: Den danska regeringen är redo att strama åt lagstiftningen efter den terrorattack som drabbade Köpenhamn under helgen. Det slog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast när hon på torsdagen presenterade regeringens nya antiterrorplan, skriver danska Altinget.

Enligt Helle Thorning-Schmidt handlar det stärka den inhemska beredskapen och ge mer resurser till polis, försvarets underrättelsetjänst och den danska säkerhetspolisen efter de senaste terrorattackerna i Köpenhamn och Paris. Totalt handlar det om 1 miljard danska kronor, skriver Altinget Danmark.

Den danska regeringen planerar även en rad lagändringar samt insatser mot radikalisering i fängelser. Det handlar bland annat om ny lagstiftning för stärka myndigheternas förmåga att övervaka terrorister och de miljöer som de kommer i från. Det gäller också nya IT-system, mer personal och tillgång till information om flygpassagerare.

Forrige artikel Ebolavirus klassas som samhällsfarligt Næste artikel Barnkonvention kan bli lag
Glad sommar – lästips för semestern

Glad sommar – lästips för semestern

SOMMARUPPEHÅLL. Altinget Rikspolitik går på semester. Om du inte kan få nog av Altinget så hittar du här några guldkorn från våren. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten på augusti.