Busch Thor populäraste partiledaren

MÄTNING. Ebba Busch Thor (KD) är den partiledare som har högst förtroende hos väljarna. Men hon skuggas av Stefan Löfven (S) och Jonas Sjöstedt (V).

Varje månad publicerar Expressen/Demoskop en mätning över partiledarnas förtroende hos väljarna. Under 2019 har kampen om förstaplatsen stått mellan KD-ledaren Ebba Busch Thor och statsminister Stefan Löfven. Busch Thor passerade Löfven i mars som den med högst förtroende. Men Löfven kom ikapp och gick förbi i juli. Nu har Busch Thor återigen lagt beslag på förstaplatsen.


Samtidigt har Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt haft en uppåtgående trend under året. I januari var det 31 procent som hade förtroende för honom, i augusti är det 37 procent och han delar därmed andraplatsen med Stefan Löfven. Även Jimmie Åkesson har ökat ett antal procentenheter under året.

I botten ligger Miljöpartiets språkrör. Jumboplatsen som tidigare Gustav Fridolin abonnerat på har nu övertagits av hans efterträdare Per Bolund. Bara i en mätning under våren har något av MP-språkrören lyckats ha högre förtroende än någon av de andra partiledarna. Det var i februari 2019 då Isabella Lövin hade högre förtroende än Liberalernas dåvarande partiledare Jan Björklund.

Login