Bert Karlsson ska hjälpa KD

KORTNYTT. Entreprenören Bert Karlsson ska ut på turné med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor för att hjälpa partiet i valet, det rapporterar P4 Skaraborg.

Den frispråkige Skaraentreprenören Bert Karlsson gör en kovändning. Alldeles nyligen sade han att han skulle ställa upp i kommunvalet i Skara för ett nystartat lokalt parti med namnet Skara framtid.

Läs också:  Bert Karlsson startar nytt parti

De planerna skrotas nu för att Bert Karlsson i stället ska vara Kristdemokraterna behjälplig i valrörelsen.

– Jag ska börja jobba med Ebba Busch Thor och presentera KD:s partiprogram på ett bra sätt, säger Bert Karlsson till P4 Skaraborg.

Vill se KD få 10 procent

Huruvida Karlsson kommer att gå med i partiet eller inte är oklart. Men att han vill hjälpa KD välkomnas av Annica Eclund, riksdagsledamot och distriktsordförande i KD Skaraborg.

Bert Karlsson själv ser också fram emot samarbetet.

– De ska ha tio procent och inte fyra. Jag är bara intresserad av att de ska lyckas, säger han till Skövde Nyheter.

Tidigare riksdagsledamot

Bert Karlsson var riksdagsledamot 1991-1994 för Ny Demokrati. Ett parti han var med och grundade tillsammans med Ian Wachtmeister.

 

Forrige artikel Utlandssvenskar kan avgöra riksdagsvalet – men få röstar Utlandssvenskar kan avgöra riksdagsvalet – men få röstar Næste artikel Var fjärde journalist och politiker utsätts för hot och hat Var fjärde journalist och politiker utsätts för hot och hat