Angelica Lundberg (SD): Så vill jag fördela pengarna

VALKOMPASS. Halvera biståndet, spar in helt på migrationskostnaderna men satsa ordentligt på skola, polis och militär. Så vill Angelica Lundberg (SD) fördela statens pengar, enligt hennes svar i Altingets valkompass.

Politik är att prioritera. Altinget har frågat riksdagskandidaterna hur de vill fördela statens pengar. Angelica Bengtsson är en av många riksdagskandidater som svarat. 

Gör testet och se vilka riksdagskandidater du står närmast

Angelica Lundberg är i dag kommunpolitiker i Mullsjö som ligger i Västergötland. Hon är gruppledare för SD i kommunfullmäktige. Men nu tar hon sikte på riksdagen och med plats 21 i samtliga valkretsar är hon i det närmaste självskriven som ny riksdagsledamot.  

Återställa välfärden

I riksdagen hoppas Angelica Lundberg kunna vara med om det som hon kallar att återställa välfärden.

”Engagerade mig politiskt då jag ansåg att mer och mer i vårt samhälle var på väg åt fel håll och hoppas kunna påbörja arbetet med att återställa välfärden i vårt underbara land till hösten. Brinner för att vi ska återskapa tryggheten och gemenskapen i vårt land.”    

Mer stöd till brottsoffer

Hon vill satsa mer pengar på rättsväsendet.

”Ge brottsoffer stöd och upprättelse och gärningsmännen rimliga straff. Obligatorisk utvisning för grovt kriminella utlänningar. ”

Däremot vill hon ta bort hela anslaget som i dag finns för migration. Det handlar om drygt 20 miljarder kronor.

”Stoppa all asylinvandring så länge Sveriges närområde är säkert, utvisa illegala invandrare och skärpa kraven för att bli medborgare”, skriver hon i Altingets valkompass. Nästan lika mycket till sparar hon i budgeten genom att dra ned på anslaget med nyanländas etablering med 70 procent.

Halverat bistånd

Ett annat budgetområde där hon går hårt fram är biståndet. Det uppgår i dag till 45 miljarder. Angelica Lundberg anser att det räcker med hälften så mycket pengar.

”Om man samtidigt som man sänker biståndet för att få mer pengar till välfärden, ökar anslagen till UNHCR och riktar hjälpen rätt kan man hjälpa fler riktiga flyktingar för en mindre kostnad.”

Både till skola och vård vill hon höja anslagen. Sammanlagt med 30 miljarder. Samtidigt drar hon ned anslaget för det generella statsbidraget till kommuner och landsting med lika mycket.

Slutsumman i Lundbergs budget blir ett litet överskott som hon vill använda till att sänka skatten för företag.

Forrige artikel SD och S i budgetbråk SD och S i budgetbråk Næste artikel KD-politiker vill dra ned på Public Service och öka kraftfullt på försvaret KD-politiker vill dra ned på Public Service och öka kraftfullt på försvaret
MSB ställer högre krav på myndigheternas säkerhet

MSB ställer högre krav på myndigheternas säkerhet

REGLER. Högre krav ställs nu på ledningen för statliga myndigheter gällande säkerheten i IT-systemen. Nya krav på personal och lokaler samt snabbare rapportering ska höja säkerhetsnivån i staten.