Altinget-koncernen får ny vd

ALTINGET. Christoph Nørgaard tillträder den 1 november 2019 som ny vd för koncernen med medierna Altinget Danmark, Altinget Sverige och Mandag Morgen.

Christoph Nørgaard har en MsC International business från Aarhus Universitet 2002. Han kommer närmast från posten som direktör för sälj och marknad hos Aller och har valts ut bland flera kvalificerade kandidater.

Christoph Nørgaard har en bakgrund inom telebranschen som chef hos TDC och Telia, bland annat som direktör för Telia med ansvar för privatkunder, samt CEO för DLG Tele.

– I en tid med fake news och bristande tillit till nyhetsmedier och institutioner spelar Altinget och Mandag Morgen en central roll i samhället. Det tilltalar mig, säger han.

Stor utvecklingspotential

Koncernens ordförande och ägare Rasmus Nielsen kommenterar valet av ny vd:

– Christoph Nørgaards bakgrund inom telekombranschen är central för oss. Branschen baseras liksom vår på abonnenter och har en stor utvecklingspotential. Eftersom han kommer från en större familjeägd medieverksamhet kommer Christoph också att bidra med stor kommersiell kompetens. Det kommer både han och vi kunna dra nytta av i uppgiften att öka lönsamheten genom kontrollerad tillväxt och kostnadshantering så att koncernen konsolideras och förbereds för nya produkter och marknader.

Gasellpriset fem år i rad

Förhoppningen om fortsatt tillväxt och internationalisering är viktig för Christoph Nørgaard:

– Verksamheten är under stark utveckling och Altinget har precis fått gasellpriset för femte gången. Koncernen har fortfarande stor potential – inte bara i Danmark utan också över landgränserna – det ser jag fram emot att vara med att förverkliga. Tillsammans med kollegorna inom koncernens olika verksamhetsområden ska vi stärka den samhällsposition Altinget och Mandag Morgen har byggt upp som opartiska nyhetsmedier så att vår kvalitetsjournalistik kan nå ut till fler människor.

CV i urval:

  • Christoph Nørgaard, född 29 augusti 1974, Herning, Danmark
  • Utbildning: MsC i International Business, Aarhus Universitet (Handelshøjskolen) 2002
  • 11/2019: Vd Altinget-koncernen
  • 2018-2019: Direktör Försäljning & Marknad, Aller Media
  • 2015-2017: Direktör, Telia Danmark & Vd, DLG Tele
  • 2011-2015: Direktör, Telia Danmark
  • 2009-2011: Senior vice president, TDC
  • 2006-2009: Director Product Management, TDC
  • 2005-2006: Head of Business Development, TDC
  • 2002-2005: Marketing Manager, Dangaard Telecom/Brightpoint

Christoph bor i Köpenhamnsförorten Skovshoved tillsammans med fru och två söner. Fritiden tillbringar han gärna med familjen. Han är även intresserad av kultur och sport. Han tränar det lokala U8-fotbollslaget i Skovshoved Idrætsforening. Christoph tycker om att resa med familjen och vara i sommarstugan, gärna i sällskap med goda vänner.

Redaktionen 

Forrige artikel Ahlenius: Gammalt beslut bakom dagens brister i utredningar Ahlenius: Gammalt beslut bakom dagens brister i utredningar Næste artikel Här är kommunerna med högst skulder Här är kommunerna med högst skulder
Glad sommar – lästips för semestern

Glad sommar – lästips för semestern

SOMMARUPPEHÅLL. Altinget Rikspolitik går på semester. Om du inte kan få nog av Altinget så hittar du här några guldkorn från våren. Nästa nyhetsbrev kommer i mitten på augusti.