Älgpremiär kan flyttas

JAKT. Regeringen är inte främmande för att flytta premiären för älgjakten från måndag till lördag, enligt landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S).

Den årliga älgjakten på hösten inleds på måndagar. Det kan ställa till problem för jägare som då tvingas att använda semesterdagar samtidigt som frånvaron från arbetet undergräver arbetslinjen, menar Cecilia Widegren (M). Genom att flytta premiären till lördag kan man lösa båda problemen, anser Widegren och undrar i en skriftlig fråga om landsbygdsminister Bucht är beredd att göra detta.

Bucht menar att frågan med fördel kan diskuteras i den utredning som ser över jaktlagen. Men han öppnar även för en flytt av älgjaktspremiären.

”Det kan dock finnas skäl för att överväga att ändra jakttiden på älg på det sätt som Cecilia Widegren föreslår”, skriver Bucht i sitt svar.

Forrige artikel Mer flyg på Ärna Næste artikel V pressar på om statlig skola
Moderaterna har regeringen under lupp – ställer klart flest frågor till statsråden

Moderaterna har regeringen under lupp – ställer klart flest frågor till statsråden

KONTROLLMAKT. Moderaterna sticker ut vad gäller granskningar av statsråden. Framför allt är det M-ledamoten Lars Beckman som ställer ministrarna mot väggen, med fler än dubbelt så många interpellationer som riksdagsledamoten som begärt näst flest.

– Jag tycker att det är ett viktigt instrument där oppositionen kan granska statsråden, säger Lars Beckman (M) till Altinget.