Tack för ditt engagemang


Är du säker på att du vill anmäla den här kommentaren?

 • Mats S Johansson ·

  Jag påstår att Johanna talar med kluven tunga

  "Utveckla med vetenskapligt stöd" säger Johanna. Vi som de senaste 10 åren lyssnat på vad Naturskyddföreningen säger och jämfört med vad de gör vet att "vetenskapligt stöd" bara gäller om vetenskapen säger det Johanna redan bestämt är det riktiga.
  Ett exempel: två av varandra oberoende vetenskapligt sammansatta grupper, en internationell och en inhemsk, har uttalat sig om var GYBS ska ligga för varg i Sverige. De har kommit fram till att det räcker med 300 vargar om det, som det gjort, kommer in minst en invandrande varg per varggeneration (5år). Johannas råd att lyssna på vetenskapen måste sägas eka tomt när man ser hur hon reagerar på den vetenskapen.
  Jag vill ha fler vargar säger hon och gömmer sig bakom påståendet att det är det hennes medlemmar vill.
  Johanna säger sig här vilja rädda 1800 arter som hon påstår hotas av det svenska skogsbruket.
  I ett annat debattinlägg (Folkbladet) hotar hon själv indirekt 1400 rödlistade arter, flera av dem dessutom endemiska i Skandinavien, för att, som hon säger, rädda jorden mest talrika stora rovdjur under rubriken "Vargstammen är för liten".

  "Tala med kluven tunga" = Att säga en sak men mena eller göra något helt annat; att vara oärlig; att inte stå för vad man har sagt. (Wikipedia)

Läs miljö och energi gratis i 14 dagar

 • Effektivt verktyg för omvärldsbevakning
 • Nyheter, analys och debatt om sakpolitiken
 • Sakligt och unikt innehåll
Gratis provabonnemang